Reading Time: 2 minutes

ANWB, ASNBank, Eneco, Engie, Greenchoice, KPN, Rabobank en Telfort bieden de allerbeste digitale klantervaring in 7 branches. ANWB domineert: in zowel de Verzekeringsbranche als in de Travel- én Automotivebranche gaat ANWB aan kop met hoge scores op het thema Merk. Dat blijkt uit de Digital Excellence Monitor 2018 van WUA, hét jaarlijkse customer experience benchmarkrapport dat we vandaag voor het derde jaar op rij publiceren.

Digital Excellence Monitor 2018: Rapportcijfer voor klantervaring

De Digital Excellence Monitor 2018 vat alle door WUA uitgevoerde online benchmark onderzoeken in de periode augustus 2017 – juli 2018 samen in één rapport. In totaal beoordeelden 7897 respondenten op desktop en 5300 op smartphone meer dan 1800 unieke websites in 7 onderzochte branches: Telecom, Travel, Finance, Verzekeringen, Energie, Automotive en B2B. Het ‘rapportcijfer’ voor de klantervaring wordt uitgedrukt in een gemiddelde score op de thema’s Look & Feel, Aanbod en Merk uit het WUA Web Performance Model.

ANWB domineert met hoge Merk-scores

ANWB domineert in meerdere onderzoeken in Verzekeringen, Travel en in Automotive. In de verzekeringsbranche pakt ANWB ‘de dubbel’ en leidt het bedrijf de rankings op desktop en smartphone. Vooral op het thema Merk scoort ANWB uitzonderlijk goed, met gemiddelde scores van ruim boven de 80 en een uitschieter naar 86 in de Travelbranche. Woorden als ‘vertrouwen’ en ‘sympathiek’ komen vaak terug in de beoordelingen van consumenten. ANWB.nl maakt in de Automotive-branche korte metten met de slechtere reputatie van leasemaatschappijen en autobedrijven door een volledig transparant aanbod te tonen dat aansluit bij de doelgroep en voldoet aan de informatiebehoefte van de consument.

KPN dominant in Telecom, Eneco beste in zakelijke markt

KPN gaat met KPN.com in de telecombranche aan kop op desktop en met Telfort.nl op smartphone en pakt zo ‘de dubbel’ in de telecommarkt. In de Finance-branche laat Rabobank.nl op desktop zien de nummer 1 digitale bank van Nederland te zijn, de sociale bank ASNbank.nl wordt als enige op smartphone nog hoger gewaardeerd. Eneco is winnaar in de zakelijke markt, een nieuw branchedossier in deze editie van de Monitor. Energieleveranciers doen het relatief goed in de zakelijke markt, de Automotivebranche doet het in de zakelijke omgeving minder goed.

Download the Digital Excellence Monitor 2018 Report

Download the brand new edition of the WUA Digital Excellence Monitor for free. Enter your name and e-mail address below and download the complete Digital Excellence Monitor 2018 (Dutch) report for free: