Reading Time: 2 minutes

Laat consumenten online een wintersportvakantie boeken, en een kwart klopt daarvoor bij Arke aan. In het onderzoek van bureau WUA! laat Arke daarmee concurrenten als Sunweb en Vrij Uit achter zich. Sunweb won de vorige meting van het onderzoek, maar blijft nu steken op 10% van de totale voorkeur.

Web performance score

Consument kiest voor Arke

Arke.nl behaalt de eerste plaats op het thema Eerste Indruk. De website kent dan ook vrijwel geen vroege afhakers. Arke krijgt daarnaast hoge waarderingen voor de informatiewaarde en betrouwbaarheid. ‘Zeer mooi, overzichtelijk en betrouwbaar’, omschrijft een bezoeker de website.

Arke weet relatief én absoluut de meeste bezoekers te overtuigen. 70% van de respondenten komt tijdens de zoektocht op Arke.nl terecht en 25% boekt hier het liefst de wintersport. Dat komt neer op een conversie van 35,7%, de hoogste van het veld.

Sunweb en Vrij Uit

Sunweb.nl wordt door 77% van de respondenten gevonden en is daarmee de best bezochte website. Eén op de zeven bezoekers haakt na de eerste indruk echter al af. Van de overgebleven bezoekers zegt 18% Sunweb niet als serieuze optie te zien. Sunweb won het onderzoek in 2011 met 20% van de voorkeur, maar ziet dat aandeel nu halveren.

50% van de respondenten bezoekt VrijUit.nl tijdens het oriënteren. De website scoort eerste plaatsen op thema’s als professionaliteit en deskundigheid, en veroorzaakt weinig problemen en ergernissen. Toch wordt Vrij Uit uiteindelijk vaker op de tweede plaats gezet dan op de eerste. 9% boekt hier het liefst de wintersport.

Reviews

Voor ruim eenderde van de consumenten vormen reviews een belangrijk gereedschap in het beslissingsproces. Bij het kiezen uit het vaak zeer ruime aanbod worden mensen graag geholpen door de ervaringen van anderen. Arke, Sunweb en Vrij Uit maken hier dan ook allemaal gebruik van. Bij Arke worden accommodaties op acht thema’s beoordeeld, bij Vrij Uit op zes en bij Sunweb op vier. Bij Arke is bovendien te zien hoeveel bezoekers de accommodatie uiteindelijk zouden aanbevelen aan anderen.

 

De WUA! Web Performance Scan

  • Respondenten oriënteren zich op een product of dienst.
  • Zoekstrategie en beslissingsfactoren zijn vrij om zelf te bepalen.
  • Gevonden websites worden op 10 onderdelen beoordeeld.
  • Na 2 uur kiezen de respondenten een favoriete aanbieder.