Reading Time: 4 minutes

AMSTERDAM – ASN Bank is bij consumenten de favoriet als het gaat om het online afsluiten van een duurzame belegging, met een WPS-score van 74. Dat blijkt uit de Web Performance Scan naar Duurzaam Beleggen die WUA! in april 2016 onafhankelijk in eigen opdracht heeft uitgevoerd op desktop onder 200 respondenten.

Ranking Web Performance Scan Duurzaam Beleggen 2016

In maart 2015 zette ASN Bank nog een WPS-score van 61 op het bord, in het huidige onderzoek heeft de duurzame beleggingsbank zich met maar liefst 13 punten verbeterd. Het verschil met de nummer 2 ING.nl is slechts één punt, Triodos competeert de top 3 met 71 punten. Opvallend is dat veel van de organisaties in de ranking van dit onderzoek zich sterk verbeterd hebben. Robeco is een uitblinker ten opzichte van de meting in maart 2015 en maakt een sprong in WPS-score van 49 naar 70!

Digital Excellence & Insights: Wie pakt de meeste voorkeur?

Digital Excellence is, dat blijkt ook weer in dit onderzoek, in de markt voor duurzame beleggingen bittere noodzaak. Om de concurrentie te verslaan, moet je uiteindelijk in de volledige customer journey een excellente digitale ervaring bieden en de nummer 1 positie in voorkeur innemen. Niet alleen gevonden worden en hoog scoren in Google is daarin voldoende, zo blijkt. Zie ook