Reading Time: 2 minutes

AMSTERDAM – Cheaptickets.nl is de winnaar van het online oriëntatie-onderzoek dat WUA! uitvoerde in februari 2016 naar het boeken van een vliegticket naar Barcelona. De voorsprong op nummer 2 Transavia.com was 5 punten, Vliegtickets.nl completeert de Top 3 met een score van 67 punten.

ranking-vliegticket-barcelona-0216

Insights Update Airline Ticket Barcelona

Get free high-level results in the Insights Update Airline Ticket Barcelona
Download Now

Hoge conversie voor Transavia.com

De verschillen in conversie tussen de gevonden aanbieders zijn in dit onderzoek groot, en Transavia.com is op dit gebied de winnaar. De vindbaarheid van Transavia.com ligt een stuk lager dan de vindbaarheid van Cheaptickets.nl (37% vs 53%), maar van de mensen die Transavia.com hebben gevonden kiest 16% deze aanbieder als eerste, tegen 13% voor CheapTickets.nl. Transavia leidt de conversie-ranglijst met 42% conversie tegen 25% conversie voor CheapTickets.nl.

Look&Feel en Merk: KLM & Transavia scoren sterk

Op thema’s als Merk en Look&Feel scoort KLM in dit onderzoek erg goed: in de verdiepingsfase wordt een score van 82 voor Look&Feel neergezet, en voor Merk is de score voor KLM 80. Interessant is, dat dit ook geldt voor Transavia.com. Op Look&Feel scoort Transavia.com net als KLM 82 punten in de verdiepingsfase (beide partijen scoren hiermee 4 punten hoger dan CheapTickets.nk), maar de score voor Merk is met 74 voor Transavia.com een stuk lager. In de verdiepingsfase is het verschil tussen KLM en CheapTickets op Merk met 9 punten het grootst.

Interessant om te zien is dat er meerdere gevonden partijen hoge scores neerzetten op Look&Feel in de verdiepingsfase. Zo scoort Vliegwinkel.nl 80 punten, en D-reizen.nl zelfs 81 punten. Op Merk liggen de scores van deze partijen net als bij CheapTickets.nl een stuk lager dan bij KLM.

Het complete rapport Web Performance Scan Vliegticket Barcelona – februari 2016 is beschikbaar, inclusief alle scores, kwalitatieve analyse op maat, best practices, benchmark en concrete aanbevelingen om direct uw website te verbeteren en conversie te verhogen. Vragen? Interesse? Neem direct contact op met Ivo Bakhuys (ivo.bakhuys@wua.nl, 020 531 97 10) of bekijk de prijzen online.