Reading Time: 3 minutes

Vliegtickets worden online het liefst geboekt bij CheapTickets.nl. Dat concludeert onderzoeksbureau WUA! na een vrije online zoektocht door respondenten. CheapTickets.nl wordt het vaakst aangewezen als favoriete website om tickets naar Barcelona bij te boeken. KLM.com en Vliegtickets.nl eindigen als respectievelijk tweede en derde op de ranglijst.

Web performance score

Insights Update Airline Ticket Barcelona

Get free high-level results in the Insights Update Airline Ticket Barcelona
Download Now

CheapTickets.nl favoriet

Niet geheel toevallig is CheapTickets.nl ook de website die het vaakst wordt bezocht. 65% van de respondenten komt tijdens de vrije zoektocht op CheapTickets.nl terecht. 8% van de bezoekers haakt na de eerste indruk al af. De blijvers waarderen de website vooral vanwege het aanbod. ‘Je kunt zelf een keuze maken tussen vliegmaatschappijen en er staat al een suggestie vermeld voor beste prijs, kortste reistijd en beste klantwaardering’, aldus een van de respondenten. 16% van de respondenten wijst CheapTickets.nl aan als favoriete aanbieder.

Website, merk en conversie

KLM.com en Vliegtickets.nl houden Transavia.com buiten de top 3. Voor beide websites geldt dat ze in eerdere metingen van het onderzoek nog hoger wisten te scoren. Qua online vindbaarheid betreft, ontlopen de twee elkaar weinig: Vliegtickets.nl wordt door 50% van de respondenten bezocht; KLM.com door 45%. KLM eindigt echter als tweede door hogere scores voor de website en het merk en – mede daardoor – een hogere conversie. KLM.com krijgt uiteindelijk 10% van de totale voorkeur; Vliegtickets.nl krijgt 9%.

Gouden combinatie

Wat online vindbaarheid betreft, zijn de aanbieders op zoek naar de gouden combinatie van zoekmachineoptimalisatie en naamsbekendheid. Zoals in onderstaande grafiek is te zien, worden de best bezochte websites bereikt via zowel de zoekmachine als het direct intypen van het webadres. In een van de hevigst concurrerende markten is het moeilijk en duur om op een van deze manieren in het vizier van de klant te komen. Websites als CheapTickets.nl nemen met deze vindbaarheid direct een enorme voorsprong op de concurrentie.

VliegticketBarcelonaZoekmethode