Reading Time: 3 minutes

Aan 200 respondenten –  50 procent man, 50 procent vrouw en allen in het bezit van een eigen auto –  werd gevraagd zich thuis online vrij te oriënteren op zomerbanden. Kwik-Fit.nl mag zich de winnaar noemen van dit onderzoek, ProfileTyrecenter.nl eindigt als tweede en op de derde plaats eindigt Autobandenmarkt.nl.

Kwik-Fit.nl eindigt bovenaan

73% van de respondenten kwam bij Kwik-Fit.nl terecht. 68% vond ProfileTyrecenter.nl en Autobandenmarkt.nl werd door 65% van de respondenten gevonden. Kwik-Fit.nl heeft ook het hoogste conversiepercentage (37%), gevolgd door ProfileTyrecenter.nl (31%) en Autobandenmarkt.nl (22%). Ook wat betreft Look & Feel en Aanbod komt Kwik-Fit.nl het beste uit de bus. “Een groot aanbod op de website tegen goede prijzen”, zegt een van de respondenten over het aanbod Kwik-Fit.nl.

Niet als eerste gevonden

Opmerkelijk is dat Kwik-Fit.nl niet het vaakst als eerste werd gevonden tijdens het oriëntatieproces. Dat is Autobandenmarkt.nl, die door 29% van de respondenten als eerste gevonden werd. ProfileTyrecentre.nl werd door 21% als eerste gevonden en pas daarna werd Kwik-Fit.nl als eerste gevonden (20%). Desondanks heeft maar liefst 88% van de respondenten Kwik-Fit.nl in een vroeg of later stadium in hun zoektocht voorbij zien komen.

Naamsbekendheid

Uit het onderzoek blijkt dat er maar weinig leveranciers van zomerbanden zijn met een hoge naamsbekendheid. Alle websites waar je zomerbanden kunt vinden werden namelijk vooral gevonden via Google. Alleen Kwik-Fit.nl, ProfileTyrecenter.nl en Euromaster.nl werden regelmatig direct ingetypt.

ZoekstrategieZomerbanden

Over het onderzoek

De ranking is gebaseerd op het unieke Web Performance Model van WUA!. De belangrijkste factoren hoe de score per aanbieder is opgebouwd, zijn Vindbaarheid, Doorgaan, beleving van Look & Feel, Aanbod en Merk en Voorkeur.

200 consumenten zijn zich online gaan oriënteren op zomerbanden. Zij waren vrij om hun eigen zoekmethode en voorkeuren te bepalen. Elke respondent beoordeelde 5 websites naar keuze, het onderzoek is gebaseerd op 1000 beoordelingen.

Doel
Hoe oriënteren uw potentiële klanten zich op zomerbanden?

Case
Ga u op het internet oriënteren op zomerbanden.

Doelgroep
Bij de samenstelling van de testgroepen zorgen we voor een optimale verdeling van respondenten. De respondenten zijn geselecteerd op de volgende criteria:

  • Ze moeten zich wel eens georiënteerd hebben op een product/dienst op het internet en/of iets gekocht hebben via het internet.
  • Nederlands Algemeen Publiek
  • Man/Vrouw Verdeling: 50% man, 50% vrouw
  • Leeftijd: 20-65 jaar
  • Opleiding: MBO+
  • Woonplaats: 50% binnen de Randstad, 50% buiten de Randstad
  • Ze zijn in het bezit van een eigen auto (geen lease auto), ze hebben dus ook een rijbewijs