Reading Time: 3 minutes

De premies zijn nu een week bekend en ook ons grootschalige Zorgonderzoek is van start gegaan. In het onderzoek vorig jaar was ZilverenKruis.nl de overall winnaar, zij hadden een hoge Vindbaarheid en kregen van veel consumenten de Voorkeur. Op thema onderdelen scoorden partijen als Consumentenbond.nl, DeFriesland.nl en DSW.nl goed. In dit artikel gaan we dieper in op DeFriesland.nl die op zowel Look & Feel als Aanbod in de Verdiepingsfase door consumenten goed werd beoordeeld, deze twee onderdelen maken dat DeFriesland.nl een goede score neerzet:

#1 Op smartphone korte en duidelijke informatie

Op het themaonderdeel Look & Feel behaalt DeFriesland.nl de eerste plaats op 7 van de 7 ondervraagde onderdelen, waaronder het onderdeel ‘weinig overbodige informatie’. In open vragen komen al enkele goede punten van de mobiele website naar voren, zo zegt een consument: “Komt rustig over. Bevat voldoende info zonder veel rondklikken” en een ander voegt daar aan toe “Duidelijke, korte informatie”.

DeFriesland.nl heeft, in vergelijking met andere zorgaanbieders, weinig hyperlinks in de tekst staan. Met behulp van pop-ups en drop-downs wordt de consument voorzien in zijn of haar informatiebehoefte zonder van de website weggeleid te worden.

De extra informatie is kort en bondig en en dat maakt dat de website van DeFriesland.nl ook zo goed scoort op het onderdeel Look & Feel.

Insights Update Health Insurance

Get free high-level results in the latest Insights Update Health Insurance (NL)
Download Now

#2 Drie producten en voor ieder wat wils

Ook in haar productaanbod is DeFriesland.nl kort en bondig. De consument heeft de keuze uit 3 pakketten die door de consument gevarieerd en helder gevonden worden. Zo heeft de zorgaanbieder met pakket 1 een pakket waar men de laagste prijs krijgt maar wel alles zelf online moet regelen. Het tweede pakket is iets uitgebreider. Alles wordt voor de consument geregeld en daarbij zijn de USP’s toegespits op problemen waar de consument tegen aan kan lopen: deze polis levert namelijk ‘geen gedoe bij facturen’ op en biedt de optie om het ‘eigen risico gespreid betalen’. Het derde pakket is voor de consument die van vrije keuze houdt. Hier kan de consument zelf zijn of haar aanbieder kiezen. De voordelen voor de klant zijn daar dat de vergoeding binnen 10 werkdagen overgemaakt wordt en ook eenvoudig online te  declareren is.

Over het aanbod zeggen consumenten: “Zeer gevarieerd. Voor elk wat wils. Pakketvariatie gaat gepaard met evenwichtige prijsstelling” en “Aanbod voldoet. Niet heel breed maar het lijkt me genoeg”.

Rechte lijn naar de eindstreep

Om zorgverzekeraars te helpen de winnende meters te maken in het zorgseizoen, zet WUA in op snelheid en concrete best practices zoals bovenstaande voorbeelden. Dit betekent: zo snel mogelijk een volledige scan van jouw funnel ten opzichte van anderen in de markt, met zicht op essentiële verbeterpunten en daaraan gekoppeld voorbeelden uit de markt die op dit onderdeel beter presteren dan jij. Met maar 1 doel: een optimale customer experience neerzetten om jouw digitale sales te vergroten. Bekijk hier de winnaar van het onderzoek van vorig jaar, de Insights update 2017 of neem contact met Boris Kugel op om verder te praten over dit onderzoek.