Reading Time: 2 minutes

Online verse bloemen bestellen? Dat doen consumenten het liefst bij Fleurop.nl. In het online gebruikersonderzoek van WUA! wordt Fleurop.nl veruit het vaakst als favoriete aanbieder genoemd. Op de tweede en derde plaats volgen respectievelijk Euroflorist.nl en Topbloemen.nl. De top 3 is dezelfde als een jaar geleden.

Web performance score

Fleurop.nl laat concurrentie ver achter zich

De 200 respondenten kregen de opdracht online een bos verse bloemen te bestellen voor een vriend of vriendin. Zoekstrategie en voorkeuren waren vrij om zelf te bepalen. Uit het onderzoek blijkt dat 85% van de respondenten tijdens deze vrije oriëntatie op Fleurop.nl terechtkomt.

Maar liefst 99% van deze bezoekers besluit na de eerste indruk om op de website te blijven. ‘Het geeft een goed beeld van de producten die te verkrijgen zijn en komt professioneel over’, aldus een respondent over Fleurop.nl. De website is zo overtuigend, dat een indrukwekkende 41% van de respondenten hier het liefst de bloemen bestelt. In 2013 kreeg Fleurop.nl ook 41% van de voorkeur.

De achtervolgers

Euroflorist.nl en Topbloemen.nl volgen op enige afstand. Net als de winnaar behalen de nummer twee en drie een hogere eindscore dan een jaar geleden. Euroflorist.nl wordt door 73% van de respondenten bezocht; Topbloemen.nl door 65%. Ook in 2013 kwam alleen de top 3 van de ranglijst boven de 50% uit.

Beide aanbieders scoren vooral met de Look & Feel van de website. Qua Aanbod en Merk zijn de scores wat lager. Het aandeel van de totale voorkeur is voor beide achtervolgers hoger dan in 2013. 17% van de respondenten kiest voor Euroflorist.nl, 9% wijst Topbloemen.nl aan als favoriete aanbieder.

Grote verschillen in naamsbekendheid

Fleurop.nl heeft de goede online vindbaarheid voor een groot deel te danken aan een bijzonder hoge naamsbekendheid. In de zoekmachine legt de winnaar het ruim af tegen Euroflorist.nl en Topbloemen.nl. De nummers twee en drie worden veel vaker gevonden met behulp van een zoekmachine. Fleurop.nl wordt echter door maar liefst 37% van de respondenten bezocht door het direct intypen van het webadres. Hierdoor is Fleurop.nl toch de meest bezochte website, wat de aanbieder in staat stelt om de concurrentie ver achter zich te laten.

BloemenZoekstrategie