Reading Time: 3 minutes

AMSTERDAM – Independer.nl is bij consumenten de favoriet als het gaat om het online afsluiten van een woonverzekering. Rabobank staat op  2, CentraalBeheer.nl is nummer 3. Dat blijkt uit het digital experience onderzoek naar het afsluiten van een woonverzekering die WUA! in mei 2016 onafhankelijk in eigen opdracht heeft uitgevoerd onder 200 potentiële klanten.

Independer.nl (70) doet het vooral goed op het thema Aanbod met een score die 3 punten hoger ligt dan het gemiddelde. Independer.nl laat de nummer 2 Rabobank.nl (68) achter zich met een verschil van 2 punten, het verschil met CentraalBeheer.nl bedraagt 5 punten.

ranking-woonverzekering-2016

Insights Update Home Insurance

Get free high level results in the Insights Update Home Insurance November 2018
Download Now

Digital Excellence: Wie pakt de meeste voorkeur?

Digital Excellence is, dat blijkt ook weer in dit onderzoek, bittere noodzaak. Om de concurrentie te verslaan, moet je uiteindelijk in de volledige customer journey een excellente digitale ervaring bieden en de nummer 1 positie in voorkeur innemen. Niet alleen gevonden worden en hoog scoren in Google is voldoende (zie ook: “Waarom iedere directie wakker zou moeten liggen van Digital Excellence“).

Hieronder een aantal interessante insights uit het onderzoek:

  • De nummer 1 Independer.nl wordt van alle aanbieders het vaakst gevonden (43%)
  • De nummer 2 Rabobank.nl scoort op alle thema’s behalve Aanbod (verdieping) hoger dan de nummer 1 Independer.nl.
  • De nummer 3 CentraalBeheer.nl scoort in de verdiepingsfase hoger op het thema Merk (78) dan de nummer 1 Independer.nl (74) en de nummer 2 Rabobank.nl (75).
  • Er zit een gat van 9 procentpunten tussen de Top 3 en de rest van de aanbieders als het gaat om vindbaarheid. De nummer 3 CentraalBeheer.nl wordt door 36% van de respondenten gevonden, de nummer 4 Unive.nl door 27%.

Het doel van het onderzoek is precies in kaart brengen wat de digital experience is van potentiële klanten wanneer men zoekt naar een woonverzekering, voor wie men kiest en vooral waarom. Vanuit een bewezen model waar WUA! de afgelopen 8 jaar aan heeft gewerkt geven we haarscherp aan wat klanten willen, wat de best practices zijn en waar de pijnpunten liggen per aanbieder.

Voor wie is dit onderzoek van belang?

In het onderzoek leggen de online experts van WUA! pijn- en verbeterpunten bloot op alle thema’s volgens het gevalideerde WPS-model. Conclusies en aanbevelingen worden per aanbieder op maat geleverd. Om digital excellence te bereiken zien we bij WUA! dat het van groot belang is dat de volgende personen en afdelingen betrokken zijn bij/baat hebben van dit onderzoek:

  • Iedereen die commercieel verantwoordelijk is: The winner takes it all.
  • Directie: voor de juiste richting en mentaliteit in de organisatie
  • De digitaal verantwoordelijke: geef de juiste inzichten, richting en energie aan je team
  • Online marketeers: direct met de aanbevelingen aan de slag voor een hogere conversie
  • Research: gedegen onderzoek met gevalideerd model is de basis voor digitaal succes
  • Propositie/marketing: Naast Look&Feel zijn de thema’s Aanbod en Merk van essentieel belang in het aankoopproces.

De mate van samenwerking van bovenstaande stakeholders kan digitaal succes maken of breken!