Reading Time: 3 minutes

AMSTERDAM – Respondenten die zich via het internet oriënteren op een autoverzekering, sluiten deze het liefst af bij Independer.nl. Onderzoeksbureau WUA! liet 200 respondenten vrij oriënteren en bracht hun voorkeur in kaart. Independer.nl voert de ranglijst aan met een eindscore van 6,7. ANWB volgt op de voet en behaalt een eindscore van 6,6. OHRA maakt de top 3 compleet met een 6,2.

Independer.nl terug aan kop

Dit is de negende keer dat het onderzoek naar het online oriëntatieproces voor een autoverzekering is uitgevoerd. In oktober 2011 (meting 6) was de laatste keer dat Independer.nl de ranglijst aanvoerde. Na de afgelopen metingen geëindigd te zijn op respectievelijk de derde en tweede positie, is Independer.nl nu terug aan kop.

Aanbieders uit top 3 meest bezocht

Alle 200 respondenten oriënteerden zich geheel vrij en beoordeelden ieder vijf websites van aanbieders van een autoverzekering. Dit maakt dat het complete onderzoek 1000 beoordelingen omvat. OHRA, ANWB en Independer.nl worden door de respondenten het meest bezocht en beoordeeld. In totaal nemen deze drie verzekeraars qua uiteindelijke voorkeur 33,5% van de markt in.

Insights Update Car Insurance NL

Get free high-level results in the Insights Update Car Insurance NL
Download Now

Online conversie

De winnaar van dit onderzoek heeft een conversiepercentage van 36,4%. Opvallend is dat minder respondenten de weg vinden naar Independer.nl en dat ANWB en OHRA vaker bezocht worden. Toch weten de nummer 2 en 3 uit de ranglijst minder mensen te overtuigen. Met name OHRA weet in verhouding tot het aantal bezoekers weinig nummer 1 posities in de wacht te slepen: 57% van de respondenten bezoekt OHRA.nl, slechts 6,5% wijst OHRA aan als favoriet. Dit is een conversiepercentage van 11,4%. Wilt u de conversie van elke partij weten?

Enkele resultaten in het kort

  • OHRA is de grootste stijger en stijgt van de zevende naar de derde positie. Dit komt met name doordat meer respondenten OHRA.nl bezoeken, en door een betere score op de thema’s Doorgaan en Vormgeving.
  • Ditzo daalt van de vierde naar de zevende plaats. In dit onderzoek weten de respondenten de weg naar Ditzo.nl minder goed te vinden dan naar de concurrentie.
  • De top 9 bestaat uit gevestigde namen op het gebied van autoverzekeringen. De posities 10 tot en met 27 worden veelal bekleed door partijen die nog niet eerder in de ranglijst voor autoverzekering zijn voorgekomen.
  • Centraal Beheer Achmea wordt door de respondenten beter bezocht dan tijdens het voorgaande onderzoek. CentraalBeheer.nl scoort echter minder goed op alle overige thema’s.

Over WUA!

WUA! is dé marktleider op het gebied van online benchmarking en helpt bedrijven hiermee richting te geven aan de meest optimale invulling van websites. Met grootschalig gebruikersonderzoek maakt WUA! online oriëntatiegedrag inzichtelijk. De resultaten stellen organisaties in staat om hun websites te optimaliseren. Klanten van WUA! kunnen zo de conversie verhogen en kosten verlagen.
Met doorlopende onderzoekstrajecten houdt WUA! constant een vinger aan de pols.

Geïnteresseerd in het onderzoek?

Bent u benieuwd hoe de consument over uw website denkt en geïnteresseerd in de uitgebreide resultaten van dit onderzoek? De uitgebreide rapportage is tegen betaling direct beschikbaar. De resultaten uit dit onderzoek benchmarken we met bevindingen uit eerdere online oriëntatieonderzoeken zowel binnen als buiten de eigen branche. Op deze manier krijgt u antwoord op vragen als:

  • Wat is de beleving van uw website ten opzichte van de concurrentie?
  • Kiest men voor u of voor de concurrent en waardoor komt dit?
  • Wat zijn de belangrijkste bottlenecks en verbeterpunten om nu op te pakken om de conversie op de website te verhogen?
  • Wat zijn de best practices van de markt en wat kunt u leren van de beste websites van Nederland?
  • Wat zou u volgens de consument moeten doen om de beste van de markt te worden?