Reading Time: 2 minutes

Consumenten die zich online oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering, sluiten deze het liefst af op Monuta.nl. Dit blijkt uit onderzoek van WUA! die 200 respondenten thuis achter de computer (70%) of op een smartphone (30%) vrij liet oriënteren. De top 3 wordt verder gedomineerd door de andere 2 grote namen in de uitvaartverzekeringswereld: DELA eindigt op een tweede positie en Yarden.nl maakt de top 3 compleet.

Web performance score

De onderzoeksopdracht

De onderzoeken die we bij WUA! uitvoeren hebben methodisch allemaal één ding gemeen: respondenten mogen zich als startpunt van het onderzoek vrij oriënteren naar een product of dienst en geven feedback op het online oriëntatieproces. De onderzoeksopdracht voor het onderzoek naar het afsluiten van een uitvaartverzekering (uitvoering december 2013) was:

“Ga u op het internet oriënteren op een uitvaartverzekering. Ga zo ver door op de website als u kunt, maar ga niet daadwerkelijk de uitvaartverzekering afsluiten.”

Online de premie berekenen

De respondenten beoordelen de websites die zij bezoeken op een tiental elementen. Een belangrijk onderdeel van de oriëntatie is het berekenen van de premie. De respondenten hadden het minste moeite met het berekenen van de premie bij Monuta.nl. Bij Univé ging het moelijker, omdat alleen de optie geboden wordt om meer informatie aan te vragen. Van de 42 respondenten die website bezoeken en de website verder bekijken, geven 21 respondenten aan problemen tegen te komen tijdens de premieberekening. Dit geeft aan dat meer informatie over de premie wel gewenst is op de website. Uitvaart_premieberekenen_dec2013

Axent is een minder bekende partij dan de top 3 verzekeraars, maar scoort goed op het proces van premieberekening. De respondenten beoordelen het aantal stappen dat genomen moet worden om de premie te berekenen met een 7,5. Monuta doet dit het best en scoort 2 tienden hoger op deze vraag.

Online conversie

Nadat de respondenten 5 websites van aanbieders van een uitvaartverzekering hebben bekeken, kiezen ze een favoriet. Monuta weet de meeste respondenten te overtuigen en behaalt in dit onderzoek een conversiepercentage van 28,4%. DELA.nl en Yarden volgen daarna met enkele procenten verschil.

Uitvaart_conversie_dec2013