Reading Time: 6 minutes

 Monuta.nl is bij consumenten favoriet wanneer ze zich oriënteren op een uitvaartverzekering, met een WPS-score van 83. DELA.nl behaalt met 81 punten de tweede plaats, gevolgd door Yarden.nl (78 punten). In de vorige meting van januari 2016 zag de top 3 er hetzelfde uit. Destijds werd er echter hoger gescoord: Monuta.nl en DELA.nl hadden toen allebei een score van 88 punten en Yarden.nl scoorde 83 punten.

De nummer 2 DELA.nl wordt door de meeste respondenten (29%) op de eerste plaats gezet, gevolgd door de nummer 1 uit het onderzoek Monuta.nl (27%). De nummer 3 Yarden.nl volgt met 20%. Voor de overige aanbieders is dit 8% of minder. Op vindbaarheid scoort de nummer 1 Monuta.nl het hoogst (92%), gevolgd door de nummer 2 DELA.nl (91%) en de nummer 3 Yarden.nl (87%). De overige aanbieders hebben een vindbaarheid van 27% of lager. De nummer 4 Nuvema.nl scoort een stuk lager met 57%. De overige aanbieders hebben een vindbaarheid van 25% of lager.

Ranking Web Performance Scan Uitvaartverzekering Januari 2017

Is jouw organisatie actief in de markt voor uitvaartverzekeringen?

Download het gratis preview rapport met diepe inzichten in de markt voor uitvaartverzekeringen. Welke partijen worden gevonden, hoe ervaart men de verschillende aanbieders en wie pakt welke voorkeur, en vooral, waarom? Deze preview bevat concrete inzichten om de online experience direct te verbeteren.

Rapport Web Performance Scan Uitvaartverzekering

 • Conversie per aanbieder

 • Afzetaantallen per aanbieder en NPS

 • Best practices om concreet aan de slag te gaan

Vraag direct aan

Verbeteren op basis van klantonderzoek

Robert Hollander, Business Manager Directe Distributie bij Monuta, is blij met de winst:

“In het afgelopen jaar hebben we flink geïnvesteerd in klantonderzoek en het verbeteren en personaliseren van onze aanvraagmodule. We vinden het belangrijk om de klant zo goed mogelijk te helpen om een bewuste keuze te maken die past bij zijn of haar persoonlijke situatie. Goed om te zien dat dit door klanten wordt gewaardeerd met de eerste plaats in de ranglijst. Het WUA-onderzoek geeft ons daarnaast ook inzichten om ons nog verder te verbeteren en met deze kansen gaan we weer aan de slag!”

11 insights uit dit onderzoek naar uitvaartverzekeringen

Digital Excellence is, dat blijkt ook in dit onderzoek, bittere noodzaak. Om de concurrentie te verslaan, moet je uiteindelijk in de volledige customer journey een excellente digitale ervaring bieden. Hieronder vind je 7 interessante insights uit het onderzoek:

 1. De aanbieders uit de top 3 worden door 22% tot 33% van de respondenten op de tweede plaats gezet. Het vergt relatief weinig inspanning om ook de voorkeur van deze groepen consumenten te verkrijgen.
 2. De aanbieders uit de top 3 hebben veruit de hoogste vindbaarheid (tussen de 87% en 92%). Tussen de nummer 3 Yarden.nl en de nummer 4 Nuvema.nl (57%) zit een gat van maar liefst 30 procentpunten. Daarna volgt er weer een groot gat tussen Nuvema.nl en de nummer 5 Klaverblad.nl (25%).
 3. De winnaar van het onderzoek Monuta.nl weet de hoogste vindbaarheid (92%) te behalen, maar staat qua conversie (29%) op de tweede plaats. De nummer 7 Unive.nl scoort van alle aanbieders het laagst op vindbaarheid (15%) en conversie (13%).
 4. De hoogste conversie wordt behaald door de nummer 2 DELA.nl (32%). DELA.nl wordt tevens door meer respondenten op de eerste plaats gezet (29%) dan de nummer 1 Monuta.nl (27%).
 5. De nummer 4 Nuvema.nl heeft de op één na laagste conversie (14%), terwijl deze aanbieder qua vindbaarheid op de vierde plaats staat (57%). De nummer 5 Klaverblad.nl en nummer 6 Ardanta.nl hebben een veel lagere vindbaarheid (25% en 20% respectievelijk) dan Nuvema.nl maar een hogere conversie (beiden 17%).
 6. In het huidige onderzoek wordt er door alle aanbieders lager gescoord dan in het onderzoek van januari 2016, Unive.nl uitgezonderd (deze aanbieder scoort even hoog met 42 punten).
 7. Bij de Eerste Indruk scoren de nummers 1 en 2 afwisselend het hoogst. De winnaar Monuta.nl heeft de hoogste scores op Look & Feel en Aanbod en de nummer 2 DELA.nl scoort het hoogst op Merk.
 8. Er wordt op Look & Feel in de Verdiepingsfase door alle aanbieders vele punten hoger gescoord dan bij de Eerste Indruk (gemiddeld 11 punten hoger). De nummer 6 Ardanta.nl scoort in de Verdiepingsfase maar liefst 17 punten hoger dan bij de Eerste Indruk.
 9. Bij zowel de Eerste Indruk als de Verdieping worden de hoogste scores behaald door de aanbieders in de top 3. Alleen weet de nummer 6 Klaverblad.nl in de Verdiepingsfase een even hoge score op Look & Feel te behalen (80 punten) als de nummer 1 Monuta.nl en de nummer 3 Yarden.nl (beiden ook 80 punten).
 10. In de Verdiepingsfase behaalt de nummer 2 DELA.nl op alle thema’s de hoogste score. De op één na hoogste scores worden hier behaald door de nummer 1 Monuta.nl.
 11. De nummer 7 Unive.nl scoort bij zowel de Eerste Indruk als de Verdieping het laagst op het thema Aanbod. In de verdiepingsfase is deze score zelfs 3 punten lager dan bij de Eerste Indruk.

Doel en belang onderzoek

Het doel van het onderzoek is precies in kaart brengen wat de digital experience is van potentiële klanten die zich oriënteren op het afsluiten van een uitvaartverzekering, voor welke aanbieder men kiest en vooral: waarom. Vanuit een bewezen model waar WUA de afgelopen 8 jaar aan heeft gewerkt geven we haarscherp aan wat klanten willen, wat de best practices zijn en waar de pijnpunten liggen per aanbieder. Conclusies en aanbevelingen worden per aanbieder op maat geleverd.  Om digital excellence te bereiken zien we bij WUA dat het van groot belang is dat de volgende personen en afdelingen betrokken zijn bij/baat hebben van dit onderzoek:

 • Iedereen die commercieel verantwoordelijk is: The winner takes all.
 • Directie: voor de juiste richting en mentaliteit
 • De digitaal verantwoordelijke: geef de juiste inzichten, richting en energie aan je team
 • Online marketeers: direct met de aanbevelingen aan de slag voor een hogere conversie
 • Research: gedegen onderzoek met gevalideerd model is de basis voor digitaal succes
 • Propositie/marketing: Naast Look&Feel zijn de thema’s Aanbod en Merk van essentieel belang in het aankoopproces.

De mate van samenwerking van bovenstaande stakeholders kan digitaal succes maken of breken!

Rapport Web Performance Scan UitvaartverzekeringHet complete rapport Web Performance Scan Uitvaartverzekering januari 2017 is  binnen 1 week beschikbaar, inclusief alle scores, kwalitatieve analyse op maat, best practices, benchmark en concrete aanbevelingen om direct uw website te verbeteren en conversie te verhogen.

Neem direct contact op met onze online expert voor dit onderzoek, Marjolein van Ballegooij, en ontdek hoe WUA jou kan helpen met je digitale uitdagingen.

020 531 97 10

Neem Contact Op