Reading Time: 3 minutes

Het merendeel van de private leaserijders geeft aan zich ruim een uur te oriënteren op een nieuwe private leaseauto. Hierbij geeft 87% van de consumenten aan dat de informatie van de leasemaatschappij over de desbetreffende leaseauto niet voldoende is, waardoor men op zoek gaat naar meer informatie via de website van de importeur. Het risico voor universele leasemaatschappijen is daarbij levensgroot; de consument schaft liever bij de importeurswebsite aan dan bij de captive leasemaatschappij. Dit bericht is ook verschenen op Leaseaholic.

Meer resultaten lees je in de Private Lease Insights Update juli 2018.

De interesse voor de customer journey van een private leaserijder stijgt met de groei van het private leasewagenpark. Waar de eerste jaren veel leasemaatschappijen met argus ogen naar de private leasemarkt keken (want: relatief veel werk voor één order), wordt de private leasemarkt nu omarmt. Private Lease is hét segment binnen de zakelijke automarkt dat met vele tientallen procenten per jaar groeit. Binnen slechts enkele jaren is het Private Leasewagenpark onderhand uitgegroeid tot ruim 100.000 auto’s.

De private leaserijder zoekt enkel online

De customer journey van de private leaserijder is wezenlijk anders dan van de “gewone” leaserijder. Hij komt nog het meeste overeen met het koopproces van een particulier die online shopt. In grote lijnen: de private leaserijder zoekt enkel online. Daarbij zoekt hij/zij niet alleen op de website van de universele leasemaatschappij, 87% van de ondervraagden vindt de informatie over de leaseauto onvoldoende en bezoekt daarom óók nog de website van het automerk zelf. Opvallend is ook dat de private-leaserijder alleen de offline winkel (autodealer) bezoekt wanneer het nodig is, bijvoorbeeld enkel bij aflevering van de auto.

Volgens het WUA-onderzoek blijkt dat slechts een derde van de private leaserijders behoefte heeft aan een dealer-offerte. Ruim 50% van de ondervraagde consumenten geeft aan dat ze de dealer slechts nodig hebben voor de aflevering van de auto. Voor 55% van de consumenten begint en eindigt de zoektocht online. De overeenkomst met een online shopper wordt bevestigd doordat 63% in de jij-vorm aangesproken wil worden. 82% geeft aan dat een goed werkende en goed uitziende website belangrijk is voor het wel-of-niet afsluiten van een private leasecontract.

Meer resultaten lees je in de Private Lease Insights Update juli 2018.

Doel & Relevantie van dit onderzoek

Het doel van het onderzoek is precies in kaart te brengen wat de digital experience is van potentiële klanten die zich oriënteren op een particulere leaseauto, voor welke aanbieder men kiest en vooral waarom. Vanuit een bewezen model waar WUA de afgelopen 10 jaar aan heeft gewerkt geven we haarscherp aan wat klanten willen, wat de best practices zijn en waar de pijnpunten liggen per aanbieder. Een maatwerk rapportage is binnen twee weken beschikbaar, inclusief actieworkshop op locatie en presentatie.