Reading Time: 2 minutes

Een sim only abonnement sluit de consument online het liefst af bij Simyo.nl. Dat blijkt uit onderzoek van WUA!. Vodafone.nl en T-Mobile.nl zitten Simyo.nl op de hielen en eindigen op de respectievelijk tweede en derde plaats.

Web performance score

Insights Update Sim Only

Get free high-level results in the Insights Update Sim Oly March 2019
Download Now

Simyo.nl veruit meest favoriet

De nummers 1, 2 en 3 eindigen dicht bij elkaar met alledrie een Web Performance Score (WPS) van 62. Simyo.nl eindigt bovenaan de ranglijst omdat de site beduidend hoger scoort op Voorkeur. Ook wat betreft conversie steekt Simyo.nl (45%) met kop en schouders boven de overige aanbieders uit. Als je dit percentage vergelijkt met Vodafone.nl (19%) en T-Mobile.nl (24%) is het duidelijk waarom Simyo.nl de nummer 1 is op het gebied van sim only abonnementen.

Aanraden aan bekenden

De Net Promoter Score (NPS) wordt berekend door respondenten te vragen of ze een website zouden aanraden aan bekenden. Een positieve NPS wordt als goed beschouwd. Geen van de aanbieders heeft een positieve Net Promoter Score, maar ook hier eindigt Simyo.nl bovenaan.

Over het onderzoek

De ranking is gebaseerd op het unieke Web Performance Model van WUA!. De belangrijkste factoren hoe de score per aanbieder is opgebouwd, zijn Vindbaarheid, Doorgaan, beleving van Look & Feel, Aanbod en Merk en Voorkeur.

200 consumenten oriënteerden zich online op een sim only abonnement. Zij waren vrij om hun eigen zoekmethode en voorkeuren te bepalen. Welke websites bezoeken ze? Wat is hun beleving qua merk, aanbod en look & feel van een website? Waarom kiezen ze voor de ene aanbieder en niet voor de andere? Elke respondent beoordeelde vijf websites naar keuze; het onderzoek is gebaseerd op 1000 beoordelingen.

Doel
Hoe oriënteren uw potentiële klanten zich op een sim only abonnement?

Case
Ga je op het internet oriënteren op een sim only abonnement voor je mobiele telefoon.

Doelgroep
De respondenten werden geselecteerd op basis van een aantal criteria. De deelnemers aan dit onderzoek:

  • he