Reading Time: 2 minutes

Consumenten die zich online oriënteren op een sim only abonnement, wijzen Simyo aan als favoriete aanbieder. Dat blijkt uit onderzoek van WUA! onder 200 respondenten. De website van Simyo is relatief goed vindbaar en behaalt de hoogste conversie. Vodafone en T-Mobile eindigen op de respectievelijk tweede en derde plaats.

Web performance score

Insights Update Sim Only

Get free high-level results in the Insights Update Sim Oly March 2019
Download Now

Simyo wint opnieuw

Simyo eindigde in hetzelfde onderzoek in 2013 ook op de eerste plaats. De Web Performance Score van 64 zou toen de derde plaats hebben betekend, maar is nu genoeg voor de overwinning. Tijdens de vrije online zoektocht komt 45% van de respondenten op Simyo.nl terecht. 70% doet dat via een zoekmachine, 21% door direct het webadres in te typen. Simyo scoort vooral goed op de elementen Aanbod en Look&Feel van de website. 16% van de respondenten zou het sim only abonnement het liefst bij Simyo afnemen.

De achtervolgers

Ook bij de vorige meting van het onderzoek waren de overige podiumplaatsen voor Vodafone en T-Mobile. Laatstgenoemde is echter door Vodafone op de ranglijst gepasseerd. Vodafone heeft de best bezochte website van het veld: 51% van de respondenten bezoekt Vodafone.nl tijdens het oriënteren. Vodafone scoort gemiddeld beter op Look&Feel; T-Mobile gemiddeld beter op het Aanbod. De Web Performance Scores van 62 en 61 liggen erg dicht bij elkaar en vlak onder die van Simyo.

Conversie maakt het verschil

In onderstaande conversietabel is goed te zien hoe de websites het verschil maken. Simyo weet 36% van de bezoekers te overtuigen en ook T-Mobile houdt onder de streep een behoorlijk aandeel van de totale voorkeur over. Vodafone.nl, de best bezochte website, is aan de onderkant van deze ranglijst te vinden. Met een conversie van 14% krijgt Vodafone slechts 7% van de voorkeur. Een omgekeerd verhaal geldt voor VergelijkSimOnly.n