Reading Time: 3 minutes

Consumenten kopen een kampeertent online het liefst bij Vrijbuiter. Dat blijkt uit het gebruikersonderzoek dat WUA! in april uitvoerde. Respondenten voerden een vrije online oriëntatie uit en wezen Vrijbuiter het vaakst aan als favoriete aanbieder. Obelink en De Wit Schijndel eindigen als respectievelijk tweede en derde op de ranglijst.

Web performance score

Vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Vrijbuiter staat qua online vindbaarheid al met afstand op de eerste plaats. 82% van de respondenten komt tijdens het oriënteren op Vrijbuiter.nl terecht. 71% hiervan vindt de website via de zoekmachine, 25% kent de aanbieder al en typt direct het webadres in.

Slechts 2% van de bezoekers haakt na de eerste indruk al af. De blijvende 98% waardeert de website vooral om de overzichtelijkheid en de gebruiksvriendelijke navigatie. Het aanbod is ‘mooi gesorteerd in de verschillende categorieën, het is meteen duidelijk waar je moet kijken’, aldus een bezoeker. 30% van de respondenten koopt de tent het liefst bij Vrijbuiter.

De achtervolgers

De twee beste websites overtuigen samen ruim de helft van de respondenten. Obelink.nl wordt namelijk door 23% als favoriet aangewezen. De website wordt door 58% gevonden en behaalt de hoogste conversie van allemaal. Vier op de tien bezoekers van Obelink.nl kiest voor een kampeertent van deze aanbieder.

De Wit Schijndel eindigt als best of the rest. 32% van de respondenten bezoekt DeWitSchijndel.nl tijdens de vrije online zoektocht. Eenzesde hiervan doet dit door het direct intypen van het webadres. Vooral het bedrijf achter De Wit Schijndel komt positief over op de respondenten. 8% koopt de kampeertent het liefst bij deze aanbieder.

Bekende namen stellen teleur

De Net Promoter Score, hieronder weergegeven, wordt berekend door respondenten te vragen of ze een website zouden aanraden aan bekenden. Een positieve NPS wordt als goed beschouwd. In dit onderzoek komt alleen Obelink.nl boven de 0% uit. De gemiddelde Net Promoter Score is -31%. Opvallend genoeg scoren bekende namen als Bol.com en Wehkamp onder dit gemiddelde.

NPSTenten

 

Over het onderzoek

De ranking is gebaseerd op het unieke Web Performance Model van WUA!. De belangrijkste factoren hoe de score per aanbieder is opgebouwd, zijn Vindbaarheid, Doorgaan, beleving van Look & Feel, Aanbod en Merk en Voorkeur.

200 consumenten zijn zich online gaan oriënteren op een kampeertent. Zij waren vrij om hun eigen zoekmethode en voorkeuren te bep