Reading Time: 3 minutes

Sinds september 2018 versterkt Martijn Geerlings het WUA-team als sales director. Leer Martijn beter kennen in dit interview waarin hij vertelt over zijn droomambitie, waarom je The Challenger Sale écht moet lezen en hoe je gelukkig kunt worden van een ochtendwandeling dicht bij huis….

Welkom, Martijn! Leuk dat je er bent. Hoe ben je bij WUA terecht gekomen?

“Eigenlijk ben ik al sinds de start van WUA in meer of mindere mate betrokken geweest via mijn vorige werkgevers Google en Optimizely. Al sinds het bedrijfspand van WUA nog een tussen negen en zes gehuurde studentenkamer was, kom ik zo’n beetje ‘over de vloer’. Veel van de zakelijke gesprekken uit die tijd zouden best weleens in de kroeg gevoerd kunnen zijn…. Goed. Ik vind het fantastisch om nu, in het jaar van het tienjarig bestaan van WUA, fulltime met dit sterke team en zo’n gaaf product te gaan werken.”

Als proef ben je alvast mee geweest op de WUA Wintersport. We horen dat je je daar keurig hebt gedragen?!

“Euhm…. Ja hoor. Zie hieronder mijn antwoord op de levensmottovraag ;)”

Wat is jouw droomambitie?

“Mooie vraag. Ik vind het mooi aan WUA dat we zo’n vraag stellen aan iedereen die hier komt werken en allen dat al is een van de belangrijkste redenen dat ik het fijn vindt om nu deel van dit team te zijn. Ik ben me ervan bewust dat ik veel kansen heb gekregen in mijn leven. Ik wil iemand zijn die anderen ook kansen geeft, zeker aan mensen die logischerwijs niet direct zouden verwachten dat ze een bepaalde kans krijgen. SOS Kinderdorpen is een organisatie die dat soort kansen mogelijk maakt, voor zo’n organisatie zou ik me ook graag inzetten op termijn. Fondsen werven is ook sales, toch?”

Lijk jij op je vrienden?

“Haha, ik hoop van wel want ik mag mijn vrienden erg graag. Wat ik belangrijk vind aan mijn vrienden is dat ze positief en open in het leven staan. Ook zijn mijn vrienden stuk voor stuk mensen van wie ik iets kan leren, zowel privé als zakelijk.”

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

“Bij de geboorte van onze dochter, in juli 2018.”

Welk (business)boek zou iedereen moeten lezen volgens jou en waarom?

The Challenger Sale. Dat zeg ik echt niet alleen vanwege mijn plezier in sales. In feite is goede sales het leveren van toegevoegde waarde door de juiste vragen te stellen en overtuigingen in twijfel te durven trekken. En dat is een skill die je in alle walks of life goed kunt toepassen. Dit boek gaat daarover.”

Waar kunnen we jou ’s morgens voor wakker maken?

“Ik word tegenwoordig regelmatig vrij vroeg wakker, zeg om een uurtje of 5…Soms maken we dan een wandelingetje door de Amsterdamse binnenstad met de kinderwagen. Op een goede dag valt het licht precies goed en snap je waarom die mooie binnenstad van Amsterdam op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Dus voor zo’n wandeling… mag je me wakker maken tegenwoordig.”

Wat is jouw favoriete plek op de wereld?

“Eigenlijk heb ik het overal op deze wereld altijd wel goed naar mijn zin gehad. Het zijn vaak meer de activiteiten die je onderneemt die een plek speciaal maken; paardrijden in de woestijn van Californië, of vastzitten in het verkeer in India omdat er een koe op de weg loopt. ‘s Ochtends koffie op het balkon in de zon aan de Amstel, dat is ook niet verkeerd. Klink wel heel saai hè, als ik zeg dat dat misschien wel mijn favoriete plek is. Doe maar iets gaafs dan. Ok. Het Rode Plein, dat is mijn favoriete plek op de wereld. Nee, écht. :)”

Wat is jouw levensmotto?
“Rules are for the obedience of fools and the guidance of wise men.”