Reading Time: 4 minutes

Talitha La Macchia is een maand geleden bij WUA begonnen als Digital UX Researcher. Zij houdt zich in deze rol vooral bezig met het Usability Lab. Leer de energieke Talitha beter kennen in dit interview, waarin ze vertelt over hoe ze bij WUA terecht is gekomen, haar motto ‘het komt altijd wel goed’ en hoe ze de de content strategie van haar studievereniging heeft verbeterd!

Welkom Talitha! Leuk dat je er bent. Hoe ben je bij WUA terechtgekomen en wat ga je hier precies doen?
“Een aantal jaar geleden ontmoette ik een gezellige Brabander, tevens ex-WUA’er, die vertelde over zijn werk. Door de naam dacht ik dat het een hip hop festival was (WOO HAH), maar dat was absoluut niet het geval. Gek begin van een gesprek, leuke uitkomst! WUA klonk, zoals hij het vertelde, erg leuk maar op dat moment was ik nog aan het studeren en daarom deed ik er toen niets mee. Aan het einde van mijn studie kwam de vacature bij WUA langs en toen pas kwam ik er achter dat het een marktonderzoeksbureau was. De vacature voor Digital UX Researcher paste precies binnen mijn straatje en na mijn sollicitatie ging het vrij snel!”

Je werkt er sinds begin september. Wat vind je het leukst aan werken bij WUA?
“Dat de mensen hier erg open en warm zijn. Die openheid zie je terug in de directheid van onze collega’s. Je weet gelijk wat je aan iemand hebt, wat er wel en niet kan en waarom. Door die openheid is er ook ruimte om te groeien; je mag altijd zelf iets inbrengen en als dit idee aanslaat mag je er ook zelf mee aan de slag. Je krijgt sturing, maar mag ook bepalen welke mensen of middelen je nodig hebt om verder te komen. Het warme komt terug in het familiegevoel dat ik krijg bij WUA. Tijdens de lunch en vrijdagmiddagborrels wordt er ook gevraagd naar wat je doet naast WUA. Daarnaast wil men ook graag dat je je ontwikkelt en er wordt zeker gekeken naar hoe je dit kunt doen.”

Waar geloof je echt in? Wat is jouw levensmotto?
“Het komt altijd wel goed. Dit merkte ik toen ik een druk en bewogen jaar had, het kwam toen altijd goed. En ik kwam ook pasgeleden de quote tegen: ‘the meaning of life is to find your gift and the purpose of life is to give it away’. En daar geloof ik heilig in. We zijn allemaal op zoek naar iets waar we goed in zijn, wat we door kunnen vertellen en als je dat hebt gevonden dan voelt het zo goed om dat door te geven. In mijn geval is dat mensen bij elkaar brengen, een bepaalde overtuiging overbrengen en dingen vanuit het niet opzetten als ik erin geloof.”

Heb je weleens ideeën gehad waarvan je dacht: dit is echt een goed business idee?
“Niet op business vlak maar voor mijn studievereniging in Groningen heb ik een idee bedacht om de content strategie te verbeteren. De blogs waren goed, maar er zou visueel nog wel wat bij mogen. Het videoteam hadden we snel bij elkaar, kort daarna gaf iemand aan dat hij het leuk vond om te filmen. Het uiteindelijk idee voor de video’s kregen we van het, toen ook al, populaire Tasty. Daarbij keken wij vooral naar de promotie om de korte video’s heen. Vanaf begin tot eind heb ik toen het video content stuk opgepakt en samen met een team uitgevoerd. Erg gaaf!”

Het motto van WUA voor personeel is Living Dreams. Welke dromen heb jij nog?
“Ik dans heel graag en mijn doel is om verschillende dansstijlen te beheersen, waaronder salsa. Mijn droom is dat ik op een salsa avond alleen maar aan het dansen ben. Ik krijg enorm veel energie van dansen, je ontmoet er ook de leukste mensen en dansen is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Dit is een tijdje naar de achtergrond verdwenen maar binnenkort pak ik het weer op. En uiteraard ook reizen, het liefst naar landen in Centraal- en Zuid-Amerika. Of Azië, daar ben ik nog nooit geweest. Maar voorlopig zit ik hier in Amsterdam nog op mijn plek.”

Waar blink je echt in uit?
“Ik ben erg goed in verschillende gekke accenten. Absolute favorieten zijn: valley girl, british posh lady of je random buurvrouw uit Rotterdam.”

Waarin lijk je op je vrienden?
“We zijn allemaal heel erg begaan met elkaar, want er wordt echt op ieders welzijn gelet. Daarnaast staan we ook allemaal voor elkaar klaar, is er een probleem dan springen ze op een trein in Groningen om 3 uur later bij mij te zijn. Verder zijn ze over het algemeen outspoken, extreem outgoing, beetje flapuit en een beetje gek!”

Ik ben het gelukkigste als ik…
“Op een leuk feestje sta te dansen, zorgeloos, het liefst met mijn voeten in het zand en de leukste vrienden om mij heen. En uiteraard een lekker zonnetje. Ik haal veel kracht uit mijn goede vrienden. We zien elkaar niet heel vaak maar als we elkaar zien dan is het altijd goed. Daarom zou ik ook zo gelukkig zijn als iedereen er is. Ik heb allemaal vrienden verspreid over het land, uit verschillende groepen en jaren; die allemaal samen op één plek hebben zou mij heel gelukkig maken.”