Reading Time: 2 minutes

Ieder jaar publiceert WUA! de best presterende websites uit de WUA! Benchmark, de WUA! Top 100 Beste Websites. Fleurop.nl is dit jaar de beste website van Nederland. Consumenten waarderen vooral de overzichtelijke site, het supermakkelijke bestelproces en de betrouwbaarheid van de bloemenwebsite.

Traditioneel scoren websites in Retail en Travel relatief hoog in de WUA! Top 100. Hun producten staan het dichtst bij de beleving van de klant en de aanbieders weten hun klanten goed te bereiken.

Opvallend is dat nu ook websites in de branches Verzekeren, Energie, Telecom en in de Banken sector steeds beter scoren bij consumenten. Deze partijen lijken een antwoord te hebben gevonden op de vraag: “Hoe maak je een complex, niet-tastbaar product aantrekkelijk voor de klant?”.

Hoe belangrijk het is om de beste op het web te zijn?

Online concurrentie kent één simpele regel: the winner takes it all. De beste website in een branche wordt 52,3% vaker gekozen dan de nummer twee. Dat blijkt uit de WUA! Benchmark, de grootste online benchmark van Nederland. Tussen januari 2010 en juli 2015 voerde WUA! 306 online oriëntatieonderzoeken uit. In totaal 27.815 respondenten gaven 134.332 individuele beoordelingen over 13.630 verschillende websites.

The winner takes it all: nummer 1 pakt 52,3% meer voorkeur

The winner takes it all: nummer 1 pakt 52,3% meer voorkeur

Eenzame hoogte

De horizontale as in de grafiek vertegenwoordigt de posities in de ranglijst van de Web Performance Scan. De oranje lijn geeft aan welk aandeel van de totale voorkeur websites op deze positie gemiddeld krijgen. Vooral het verschil in voorkeur tussen de hoogste posities is bijzonder opvallend. De beste website overtuigt gemiddeld 52,3% meer potentiële klanten dan de nummer twee. De beste website in een branche staat wat conversie betreft dus op eenzame hoogte.

Verschillen in omzet: een rekenvoorbeeld

Neem een branche met een jaarlijkse online omzet van 100 miljoen euro. De populairste website gaat er dan met 24,5 miljoen vandoor. De nummer twee moet het met 16,1 miljoen doen. Het verschil met de nummer drie is opnieuw groot. Deze draait in dit voorbeeld met 12,2 miljoen nog niet de helft van de omzet van de winnaar. Gezamenlijk krijgt de top 3 met 52,8 miljoen dus meer dan helft van de totale voorkeur. Organisaties die buiten de top drie vallen, hebben slechts het nakijken.

Concrete prioriteiten

Alleen het beste is goed genoeg voor de online consument. Organisaties moeten dus redeneren vanuit de behoeften van de doelgroep en de klant centraal stellen. Dit is ook het het geheim van het succes van de winnaars.

Waar is de potentiële klant naar op zoek? Hoe ziet zijn online zoekstrategie en voorkeuren eruit? Waarom kiest hij wel voor de ene website en niet voor de andere? De Web Performance Scan van WUA! geeft inzicht in de online klantreis en brengt concrete prioriteiten in kaart voor het verhogen van conversie.